Kun päätämme ostaa ripsiseerumin, tutkimme turvallisuuskysymystä hyvin tarkasti. Haluamme tuotteen toimivat kuten on luvattu, mutta sen pitää olla myös turvallinen ja hellä iholle.

Levitys

Useimmissa ripsiseerumeissa on pieni, teräväkärkinen sivellin, jonka avulla saamme levitettyä seerumin ripsirajaan. Tuotteen koostumus on yleensä neste- tai geelimäinen, eikä sitä pitäisi päästä silmään. Tärkeintä on olla hyvin varovainen ripsiseerumia käytettäessä, koska ne ovat tarkoitettu vain ulkoiseen käyttöön. Jos tuotetta pääsee vahingossa silmään, se voi aiheuttaa ärsytystä, punoitusta tai polttavaa tunnetta. Siinä tapauksessa pese silmäsi runsaalla haalealla vedellä. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä päivystävään lääkäriin.

Applikaattori voi olla myös ripsiväriharjamainen. Tällaiset ripsiseerumit ovat turvallisempia, mutta tehottomampia. Harjan pitäisi peittää ripset ohuella, näkymättömällä kerroksella seerumia, tekemättä niitä jäykiksi tai jättämällä valkosia jäämiä niihin. Levitystekniikasta tai applikaattorin muodosta riippumatta, jokaista ripsiseerumia voi tarvittaessa käyttää myös kulmakarvoihin.

Säilytys

Ripsiseerumituubin tulisi olla tiukasti kiinni, jotta tuotteeseen ei pääse ilmaa. Vältä ripsiseerumin käyttöä tulehtuneille silmille, koska se voi johtaa bakteerien kasvuun tuubin sisällä ja levittää tulehduksen myös toiseen silmään. Säilytä kuivassa, viileässä paikassa, lasten ulottumattomilla.

Kuka ei voi käyttää ripsiseerumia?

Useimmat tuotteet eivät aiheuta sivuvaikutuksia ja ovat turvallisia naisille ja miehille. Kuitenkin raskaana olevien ja imettävien naisten, kuin myös kemoterapiaan läpi käyvien, tulisi välttää ripsiseerumien käyttöä. Jos et ole varma tuotteen turvallisuudesta ihollesi, testaa seerumia laittamalla pieni määrä tuotetta ranteen sisäpuolelle. Jos sinulle kehittyy minkälaisia sivuvaikutuksia tahansa, älä käytä tuotetta ripsiisi, koska ihosi reagoi luultavasti samalla tavalla.